By Elenore - Over Noortje

Mijn naam is Elenore, maar de meeste mensen kennen mij als ‘Noortje’. Ik ben illustrator en richt mij vooral op het illustreren van vrouwen en mode. Dat ik gek ben op tekenen, kunst en mode is dan ook vrij voor de hand liggend, maar het ondernemen en netwerken in de mode- en kunstbranche vind ik ook heel leuk om te doen. Ik ben een tikkeltje feministisch en trek dit ook graag door in mijn werk.

 

Tijdens mijn studie Communicatie & Multimedia Design aan de hogeschool Utrecht, heb ik mijn tweedejaars stage gelopen bij de Grachtengalerie in Utrecht. Tijdens deze stageperiode heb ik niet duidelijk laten merken dat illustratie en kunst maken mijn passie is. Pas toen mijn stage erop zat, zaggen de eigenaresse en de ga- leriehoudster werk van mij op mijn sociale media voorbijkomen. En van het één kwam het ander mijn eerste expositie in de Galerie was een feit. Mijn illustraties verkochten goed en ik was helemaal in mijn nopjes. Dat smaakte naar meer!

 

Tijdens mijn afstudeerstage in 2016, heb ik veel geleerd over ondernemen. Ik ben gaan afstuderen bij Studentsinc, een student-ondernemersvereniging, daar ben ik begonnen met de eerste stappen van wat nu ‘By Elenore’ is. En met ‘eerste stappen’ bedoel ik de eerste baby stapjes. Het proces van de afgelopen jaren loopt absoluut niet in een rechte lijn, dat zal ook wel zo blijven gaan, maar dat maakt het juist leuk.

 

Toch kan ik met trots vertellen dat ik voor veel mooie merken heb mogen werken zoals o.a. Montblanc, MADE.COM, Freebird, Fashionchick girls Magazine, AI&KO girls & Bestseller. Ook twee echte geluksmoment- jes zijn de publicaties in Cosmogirl en &C magazine geweest. Ik streef er naar deze lijst altijd te blijven aanvullen. Het gevoel wat ik heb als ik een nieuwe opdracht krijg geeft mij zoveel energie, dat vind ik bijna nog leuker dan het illusteren zelf.

 

Sinds 2018 ben ik ook steeds meer workshops gaan geven en vanaf April 2019 heb ik mijn eigen studio-ruimte geopend in het hartje van Utrecht. Hier kun je cursussen, workshops en tekenles volgen. De ruimte biedt zoveel mogelijkheden dat ik open sta voor allerlei soorten events, exposities, flexdagen noem maar op. Dus mocht je leuke ideeën hebben, stuur mij vooral een berichtje misschien kunnen we samen iets organiseren.