HI! I'M ELENORE

ARTIST, FASHION ILLUSTRATOR AND CONTENT CREATOR

hi, ik zal mij even voorstellen

Mijn naam is Elenore, maar ik word meestal Noortje genoemd.Vanaf jonge leeftijd was ik altijd al aan het tekenen en speelde ik vaak ‘modeontwerpertje’. Ik had schetsboeken vol met mooi jurken, stofjes en concepten. Als iemand aan mij vroeg wat ik wilde worden als ik groot was, had ik als antwoord luidkeels ‘mode-ontwerper’. 


Nu weet ik inmiddels dat naaiwerk en patronen maken niet helemaal mijn ding is, maar modetekenen is nog steeds iets wat ik echt geweldig vind om te doen. Nu kan ik mijzelf mode illustrator noemen, niet al te ver van mijn kinderdroom.

Ik werk met verschillende materialen aan mijn illustraties en schilderijen. Het combineren van verschillende soorten materialen is de manier om mijn eigen handschrift in mijn werk te leggen. 


Mijn illustraties en schilderijen kenmerken zich door de altijd modieuze scenario’s of personen en  de combinatie van verschillende materialen waarmee diepte en structuur gecreëerd wordt.

Toen ik na mijn studie gelijk zelfstandig kunstenaar / illustrator werd had ik nog geen duidelijk plan en keek ik met een open vizier naar de toekomst. Inmiddels heb ik mijn stijl en weg gevonden en weet ik waar ik voor nu naar toe wil werken met mijn kunst en illustraties. 


Naast de schilderijen en illustraties die ik maak zijn grote ontwerpen van mijn werk; live illusteren op events en bruiloften, muurschilderingen maken voor winkels en horeca en merken helpen met een beeldende illustratieve huisstijl of visuele bedrijfsidentiteit.


Ik begon mijn carrière met een expositie van kleine 10 cm x 10 cm illustraties bij de Grachten Galerie in Utrecht. Deze werden zo goed als allemaal verkocht wat mijn kickstart was om verder te gaan met het zelfstandig ondernemen in de kunstwereld. Sindsdien heb ik voor merken gewerkt als Montblanc, H&M, Estee Lauder, Schaap & Citroen, Cosmopolitan, Etos, C&A en Samsung. 


Van mini illustraties ben ik gegaan naar grote 1.20cm doeken met olieverf en heb ik muurschilderingen gemaakt op grote muren vol met mijn modelillustraties. Op een hele hoop bruiloften heb ik mensen blij mogen maken met mijn live illustraties en heb ik vele huizen mogen op vrolijken met mijn illustraties en schilderijen, die ook op wanddoeken te koop zijn via woonwinkels.


Naast wat ik tot nu toe heb gedaan heb ik nog heel veel dromen die ik waar wil gaan maken en doelen die ik wil halen met mijn kunst. Bijvoorbeeld een etalage van de bijenkorf mogen schilderen of illusteren lijkt me geweldig, samenwerken met modemerken voor prints op kleding of tassen, een hele mode winkel vol met mijn muurschilderingen, een goed lopende grote expositie met mijn schilderijen en natuurlijk voor de high end merken werken als Dior, Chanel of Prada is een droom! Genoeg nog te doen en te bleven, dus ik hou mijn vizier nog steeds open voor de toekomst, alleen nu wat doelgerichter.Get in touch

I would like to meet you! 

Email: info@byelenore.com

Tel: +31 6 83 656 302

Instagram: @By.elenore